Bada gott för ett bättre välmående

För dem som alltid har haft badkar hemma kan det kännas som en självklarhet de inte skulle vilja vara utan. Har man dock inte haft för vanan att ta sköna bad i hemmet, så är det kanske inte så lätt att tänka sig vilka fördelar det kan ha för välbefinnandet. Men varma bad är inte enbart otroligt sköna för kropp och själ, de gör även en del nytta. Därför är det inte konstigt att många som längtar efter spavistelser längtar till just varma bad.

Om du är en av dem som verkligen uppskattar den avslappnande och lyxiga känslan av att åka i väg på spa, kanske det är dags att investera i en spaupplevelse hemma? På så sätt får du möjlighet till den avkopplande spaupplevelsen i vardagen, utan att behöva lämna hemmet. Med ett stort utbud på Badspecialistens bubbelbadkar hittar du allt från avkopplande bubbelbadkar inomhus till spabad på uteplatsen.

 

Bra för kropp och själ

De flesta som har tappat upp ett varmt bad vet vilken avkoppling det kan ge, och mysfaktorn är kanske ännu större under vintertid. Men ett bad upplevs inte bara som avslappnande, det har även en stresslindrande verkan som kan gynna både kropp och själ. Ett bubbelbadkar ger verkligen den känslan, och för extra avslappning kan du till exempel tända lite ljus eller inreda badrummet i en rogivande stil. Men avslappning och stresslindring är bara en av de många hälsofördelar med varma bad. Det finns även de med artros och ledproblem som upplever smärtlindring vid varma bad.

Sammanfattningsvis kan ett varmt och skönt bad alltså hjälpa till med:

  • Stresslindring
  • Ökad blodcirkulation
  • Smärtlindring

Bubbelbadkar inomhus eller utomhusspa?

När du har kommit fram till att det är dags för varma bad, exempelvis i ett mysigt badrum med spaupplevelse där hemma, så är frågan vilken typ av bad du vill ta? Även om du vet att du vill ha ett badkar med bubblor/massage så återstår frågan, vill du bada inomhus eller utomhus? Det är till stor del en fråga om personliga preferenser. Men om du väljer ett utomhusspa som ska klara det svenska klimatet, kan det vara bra att leta efter ett bubbelbad som tagits fram med energiförbrukningen i åtanke.