Köp ett tyngdtäcke och sov bättre

Lider du eller dina barn av sömnproblem? Då kan ett tyngdtäcke göra underverk. Det hjälper dig att sova bättre och verkligen komma ner i djupsömn.

Det är fler och fler svenskar som sover med tyngdtäcke. Det är ett täcke som är lite tyngre än ett vanligt täcke. Effekterna av att sova med ett tyngdtäcke är att dina må bra-hormoner frisätts i din kropp. Samtidigt minskas utsöndringen av kortisol, ett stresshormon som håller dig vaken. Med tyngdtäcke kommer du både må bättre fysiskt och psykiskt. Köp ditt tyngdtäcke hos Nolhaga Hem som både har tyngdtäcken och tyngdfilt för bättre sömn.

Investera i ett tyngdtäcke

Cheerful,Young,Woman,Covered,With,Warm,White,Blanket,Lying,InDet är många svenskar som har sömnproblem. Ungefär 1 miljon av befolkningen tar regelbundet någon slags medicin för att sova bättre. Det är jobbigt att inte kunna somna in på kvällen eller vakna upp flera gånger under natten och sedan inte vara utsövd på morgonen. Många har både svårt att somna på kvällen och att sova hela natten. Vår kropp och hjärna, alltså både vårt fysiska och psykiska mående, påverkas av sömnen. Under djupsömnen renas hjärnan på ett helt finurligt sätt. Kroppen får återhämta sig och du orkar mycket mer.

Genom att investera i ett tyngdtäcke kan du bokstavligen förbättra din livskvalité. Vår sömn påverkar inte bara hur vi känner oss på morgonen. Sömnen påverkar också vår stressresistens, vilket i sin tur också påverkar vikten. Ju sämre du sover, desto större är risken för övervikt. Dålig sömn gör att du inte orkar prestera, upplever än mer stress och gärna äter snabba kolhydrater. För barn och tonåringar är det jätteviktigt att sova för att de ska kunna lära sig nya saker i skolan. Trötta elever lär sig mindre än de skolbarn som har fått en god natts sömn. Att sova med tyngdtäcke medför

  • Bättre sömnkvalitet
  • Du går ner i djupsömn lättare
  • Mindre stress
  • Risken för övervikt minskar
  • Barn presterar bättre i skolan

Rätt tyngdtäcke till rätt person

Woman,Sleeping.,High,Angle,View,Of,Beautiful,Young,Woman,LyingBåde vuxna, tonåringar och barn kan sova med tyngdtäcke. Men alla kan inte använda samma täcke. Du ska använda ett tyngdtäcke som väger 10-15 procent av din egen kroppsvikt. Låt oss säga att du väger 70 kilo. Då ska du köpa ett tyngdtäcke som väger mellan 7-10,5 kilo. Täcket ger dig då ett lagom tryck på kroppen. På sätt och vis kan man säga att täcket ger kroppen massage. Då måste det vara lagom mycket massage så att de goda hormonerna oxytocin och serotonin frigörs i din kropp.

Du kan också köpa ett tyngdfilt. En lite tyngre filt som du kan ha när du sitter och gosar i soffan. Har du ett barn eller en tonåring som lider av mycket stress? Eller är du mycket stressad själv? Då kan en tyngdfilt vara ett bra sätt att lättare kunna lugna ner sig framför tv´n i soffan.

Mobilen och böcker

Det finns många fördelar med mobiler och surfplattor, men inte för att få en god natts sömn. Ljuset gör att din hjärna inte vill sova och alla bilder du ser gör hjärnan ”pigg”. Inte pigg på riktigt, men de försvårar dina möjligheter att somna in. Då är det klokare att läsa eller lyssna på en bok eller en podcast.