Vad är bäst? Hemträning eller gymträning?

Att träning ger stora fördelar för såväl den fysiska som för den psykiska hälsan är något som de flesta känner till. Men vad är egentligen bäst? Att träna på gym eller att träna hemma?

Människor lever i dag allt mer stillasittande liv vilket är förenat med många hälsorisker, som enkelt går att undvika genom regelbunden träning. Det behövs inte särskilt mycket träning för att se snabba hälsofördelar, men ju mer du tränar desto bättre.

hemmaträningTräna hemma eller på gym?

Förutom fysiska fördelar ger regelbunden träning också psykiska förbättringar som bättre minne och mindre risk för depression.

”Forskning visar att fysisk aktivitet kan bota depression, ångest och många fler sjukdomar men har ändå försvunnit lite ur vården.”, säger Jill Taube, som arbetar som psykiatriker.

Att träna på gym och att träna hemma på träningsmaskiner från casallpro har båda sina fördelar och det viktigaste är trots allt att träningen blir gjord. Så vad är egentligen bäst ur den aspekten?

Att träna på gym kräver att du löser ett medlemskap och att du sedan tar dig till och från gymmet inför varje träningspass. Givetvis kan medlemskapet ge dig en spark i baken att komma i väg men det finns också en stor risk att du helt enkelt väljer att prioritera bort gymmet framför andra aktiviteter.

Att träna hemma har en lång rad fördelar. Tiden du måste lägga på träningen minskar eftersom du inte behöver ta dig till och från gymmet. Istället kan du träna direkt på morgonen eller direkt när du kommer hem ägna tiden åt att faktiskt träna istället för att resa. Det är också lättare att motivera sig att träna om träningsmaskinen står där hemma som en ständig påminnelse, samtidig som tröskeln att sätta igång är lägre.

En annan fördel är att du vid hemmaträning kan komma överens med din eventuella partner om att träna tillsammans och därmed peppa varandra i det dagliga livet. Eftersom ni båda är hemma tillsammans med utrustningen är det svårare att hitta på ursäkter som ex. att det är för sent att ta sig till gymmet, eller att man inte har tid.