Prestera bättre genom bra hälsa

Att vi människor mår bättre om vi har en god hälsa och äter rätt, är det förmodligen ingen som har undgått. Om vi är vid god vigör och tar hand om vår fysik och vårt inre välmående så presterar vi också bättre på arbetet.

 

Med rätt kost, motion och tillräckligt med sömn blir vi motiverade och friska medarbetare som lyckas bättre på arbetsplatsen i alla syften. Visst är det helt i sin ordning att unna sig en synd lite då och då men om det sker kontinuerligt, ligger vi i riskzonen. Om detta går att läsa om här.

 

Bryt den onda cirkeln

Har man väl hamnat i en ond cirkel med sena kvällar och en hel del alkohol och låtit träningen blivit lidande, så kan det vara svårt att bryta den trenden. Men faktum är att när man väl har lyckats och hamnat på rätt spår igen så blir detta lite som en drog och man vill ha ett annat glädjerus istället, nämligen det som träningen ger. Här är tips på hur man tar första steget.

 

  • Gå av bussen eller tunnelbanan några stationer tidigare och promenera sista biten
  • Dra ned på rött kött, fett och sött åtminstone några dagar i veckan
  • Var inte ute sent under vardagkvällar

Så blir man en friskare medarbetare

Att gå till jobbet och vara konstant trött och omotiverad, leder både till dåligt humör, konflikter och sämre prestationer, vilket i sin tur kan få negativa konsekvenser. Visst är jobbet extremt värdefullt men det får aldrig ske på bekostnad av ens egna hälsa. Allt är en prioriteringsfråga och det är A och O att tvinga sig själv att avsätta lite tid för träning. Att kunna prestera bra på arbetsplatsen gör gott för både ledning och medarbetare och en dos beröm är aldrig fel, då självkänsla är lika viktigt som att må fysiskt bra.

 

Det är förvånansvärt hur mycket man faktiskt kan kombinera träning och andra aktiviteter så bara för att man kanske är förälder eller har mycket att stå i, så går det ändå att lägga in lite motion om det så bara är en promenad till och från jobbet eller en springrunda med barnvagnen.

 

Detta bidrar till mindre sjukdomar, stress och därmed mer tid över för familj och vänner som annars blir lidande av ens dåliga livskvalité när läkarbesök och känslor av att vara icke närvarande gör sig påminda. Så slarva inte med vare sig kost eller motion.