Bilda ett pensionärslag i fotboll!

Pensionärer är en grupp människor som ofta får problem med lederna och som inte har sin hälsa på topp. Det är svårt att hitta motivation och många lider dessutom av ensamhet. Hur kan man lösa denna ekvation? Varför inte med så socialt och roligt som fotboll? Utmana varandra och skapa olika lag, gör det till en veckorutin. Träna på att göra mål, och glöm inte ha riktigt kul också!

Får ni inte ihop tillräckligt många? Det gör inget! Att spela fotboll bara två och två är också kul, och det är så många unga också gör. De spelar ihop och tränar på att göra mål på varandra. Här kan man köpa fotbollsmål och sedan är det bara att köra! Lyckas ni få ihop fyra personer kan ni faktiskt spela mot varandra. Ett annat knep är att en står i mål, medan de resterande tävlar mot varandra att göra mål på målisen. Sen finns det alltid de ensamma pensionärerna, som behöver hjälp att komma ut. Ert lag kommer säkerligen peppa fler att komma ut och träna.

Fotbollen bra för hälsan

Huvudsaken är att ni har riktigt roligt, men ett pluspoäng är förstås att det är bra för hälsan också. Forskning visar att det inte är mycket träning som behövs för att må bättre på ålderns höst, och ni anpassar förstås nivån efter allas kapacitet. Det är inte bara kroppen som tar stryk av ett allt vanemässigare stillasittande, även hjärnan behöver fysisk träning. Sätt som mål att ni ska ses och träna tillsammans, och skratta och ha roligt, snarare än att överträffa era resultat.

I Skövde nyheter kan vi läsa om hur pensionärer bjöds in på pensionärernas dag för att träna sig till en bättre hälsa. Även om vi har aktiva pensionärer i Sverige jämfört med många andra länder är det fortfarande en stor del som inte kommer ut och tränar och träffar folk. Så inte nog med att kroppen mår bättre och man kan komma tillbukt med onda leder – man träffas och skapar en social aktivitet.

Sporten som förenar

9 av 10 pensionärer tränar regelbundet idag, på olika nivåer, så att få ihop ett lag kanske inte är så svårt trotsallt? Vad sägs till exempel om att starta en Facebook-grupp där ni kan förenas och träna er laganda? För ett av många problem som pensionärer drabbas av är faktiskt inte fysiskt dålig hälsa, utan än mer ensamhet. Tänk på alla de äldre som inte tränar och som inte heller har så aktivt socialt liv, och fundera på hur du som äldre kan hjälpa andra till att må bättre! Kanske kan det vara så att drivet finns hos dig, medan andra behöver mer aktivt stöd för att verkligen komma ut.

Vet ni inte hur ni ska få ihop pengar till ett fotbollsmål? Vad sägs om att registrera ert lag och söka spons! Då kan ni få hjälp att trycka upp t-shirtar med ert lagnamn och ställa till med riktigt bra spridning på ert lag. Vi på Russinet tror att det kommer leda till en mer hälsosam och glad pensionärstrupp!