Nya udda träningsformer

Den som tycker att träning är rätt så tråkigt kommer att gilla de nya träningsformerna som blivit populära den senaste tiden. De är nämligen så udda att det knappt känns som att man faktiskt tränar.

träna-grupp

Nu är det inte längre vanliga träningsformer som spinning och yoga som gäller, skriver Aftonbladet. De senaste åren har det nämligen blivit allt mer populärt med udda former av träning. En utav dessa udda träningsformer är träning på trampolin eller studsmatta. Denna form av träning har kommit lite som en motpol till de andra nya träningsformer som inte kräver någon typ av avancerad utrustning alls. I en amerikansk tidning skriver man att tio minuters träning på trampolinen motsvarar 30 minuters träning på löpbandet, vilket gör trampolinträningen väldigt effektiv.

Köp en egen trampolin

Vill man haka på den här udda träningsformen, som verkar vara väldigt effektiv, är det bara att köpa ett gymkort på närmsta gym som har en sådan här klass. Men om man vill så kan man också köpa en trampolin och ställa den i trädgården. Då behöver man inte anpassa sig till andra i sin träning och man kan träna hur man vill och när man känner för det. Det finns massvis med olika återförsäljare som har ett stort utbud av olika studsmattor och trampoliner. Köp ny trampolin här exempelvis.

Baletträning i värme


En annan udda träningsform som blivit populär på senaste tiden, och som man även här kan göra hemma eller på gym, är barre. Den här träningsformen går enligt Metro, ut på att man utför klassiska balettövningar i ett rätt krävande pass vid en balettstång. Om man vill ta träningsformen till en ännu högre nivå, kan man testa på hot barre. Hot barre är barre utfört i en träningslokal uppvärmd till 40 grader.