Få hemmaträningen gjord

Så här i coronatider är det många som saknar de vanliga besöken på gym och sporthallar. Det finns som tur är andra sätt att fortsätta hålla sig i form, men det gäller att göra det på egen hand. Det betyder så mycket för välmåendet att köra några träningspass i veckan och fler och fler har upptäckt fördelarna med att träna hemma.

”Det absolut viktigaste är att du helt enkelt bestämmer dig, och att du bokar in regelbundna träningstider precis som vanligt.”

På nätet finns det massor med tips på program, övningar och rörelser som fungerar för hemmaträning. Det behövs absolut inte en massa dyrbar utrustning eller stora utrymmen för ett härligt träningspass på hemmaplan.

Vad behövs för hemmaträningen?

Det absolut viktigaste är att du helt enkelt bestämmer dig, och att du bokar in regelbundna träningstider precis som vanligt. Byt om till träningskläder och kör igenom det pass du bestämt dig för. När du är klar, duschad och ombytt så kan du känna dig riktigt stolt över att du tränat själv och det förstärker den härliga känslan i kroppen efter ett träningspass.

Kläder och redskap

När det gäller snygga träningskläder och bra träningsprodukter så finns det mycket att välja på för hemmaträningen. Visst går det att använda samma som du brukar ha på gymmet, men det kan bli en boost för motivationen om du skaffar lite nya, fräscha träningskläder för hemmaträningen.

Förutom sköna kläder är det praktiskt med en yogamatta som underlag till att börja med. Sedan beror det ju på vilken sorts träning du vill göra. Styrka och smidighet går jättebra att träna med gummiband av olika slag. Kettlebell är också väldigt populärt hos många, det finns massor med bra övningar att göra med just kettlebell. Finns det plats så går det förstås att utöka det här för den som vill.