Enkla sätt att återfinna hälsan

Har du blivit lite trött på att ständigt matas med information kring hur du ska äta? Visst, det kan bli för mycket av det goda ibland och med alla möjliga nya rön som presenteras och nya sätt att fundera kring din hälsa, kanske du till slut börjar ge upp. Vad funkar och vad funkar inte? Det finns dock enklare vägar att gå.

Du vet, ibland räcker det faktiskt med att ta den gamla goda vägen och köra med den hederliga tallriksmodellen. Genom att dela upp tallriken med den största delen grönsaker, den andra protein i form av lite kött, och resten kolhydrater har du fått i dig den dagliga dosen av vitaminer och mineraler. Recept på god mat är lätta att hitta. Hos Nybergs Deli kan du söka efter fläskytterfile recept från Nybergs deli och göra dig en riktigt god köttbit.

Slarva inte med protein

Det gäller att få i sig alla viktiga ämnen och vitaminer även om du är vegetarian eller vegan. Protein kommer främst från kött, fisk och ägg men även mycket finns i baljväxter och keso. Därför är det speciellt viktigt att du som inte äter animaliskt protein får i dig aminosyror och protein via annan mat såsom baljväxter och kosttillskott. För lite protein leder till en skör kropp och en långsam muskeluppbyggnad. Kroppen får alltså inte chans att reparera sig.

Sunt förnuft det bästa vapnet

Det är ju faktiskt så att vi alla bär ett personligt ansvar gentemot oss själva. De flesta vet att rätt kost och motion är nyckeln till ett hälsosamt liv. Dessutom är för lite sömn och för mycket stress en annan bov i dramat i kampen om att må bra. Därtill är det viktigt att lägga glädje och att få umgås med rätt sorts människor. Att leva ett hälsosamt liv innebär inte att vara asket – om du aldrig unnar dig njutning kommer du att må dåligt oavsett om du bara äter supernyttigt och tränar hårt tre gånger i veckan. Sålla i kylskåpet men sålla även bland dina bekantskaper och fundera på om du mår bra i ditt yrke och där du bor. Om du balanserar upp din psykiska hälsa med din fysiska så är du ett stort steg på väg!