E-cigaretten som ersättare

Istället för att sluta röka tvärt lyfts ofta e-cigaretten fram. En e-cigarett är en skonsammare form av rökning och kan även hjälpa att trappa ned. Det kan också vara trevligare för andra närvarande på grund av en behagligare doft.

E cigg går att handla från många olika online-butiker och fysiska kiosker som ibland till och med specialiserat sig på e-cigaretter. Fördelen är att du köper e-juice som håller ett tag och att du slipper springa och köpa nya cigarettpaket hela tiden.

nikotinplåsterSkippa plåster och tuggummi

Enligt studier har det visat sig att e-cigaretter faktiskt är en bättre ersättare till traditionell rökning än plåster och nikotintuggummi. Samma studie menar att effekten kan vara dubbelt så stor än om du klistrar på ett plåster eller tuggar tuggummi. Hitintills har läkare varit tveksamma huruvida e-cigaretter faktiskt ska användas till rökavvänjning eller inte, men det verkar ändå som om att det skulle kunna bli ett ja på den frågan till sist.

Försvara ditt val

Eftersom vanliga cigaretter har ett ganska dåligt rykte så har e-ciggen gått i samma spår för många. Rök som rök, tänker folk, vad kan vara skillnaden? Att bli mött med skepsis är således vardagsmat för många rökare som försöker trappa ned. Men du ska givetvis försvara ditt val, för även om vapeing inte är en hälsofördel ur den synpunkten, så är det klart bättre än att bolma vanlig tobaksrök.

Vad är då de andra fördelarna?

  • Smakar godare med olika smaker
  • Du kan inhalera röken utan nikotin
  • Prisvärdare än vanliga cigarettpaket
  • Du slipper dålig andedräkt
  • Dina fingrar och väggar blir inte gulfärgade som hos en vanlig kedjerökare

Slipp äckliga cigarettfimpar

En annan stor fördel med e-ciggen är att den inte släpper efter sig en massa äckliga och illaluktande fimpar. Med andra ord – gatorna är rena, din balkong är ren och dina grannar slipper bli ilskna över att det ligger slängda fimpar överallt framför huset. Med en e-cigg byter du bara e-juicen och använder samma el-produkt om och om igen. Förvara den sedan på ett säkert ställe oåtkomligt för barn för att ta fram den varje gång du är i behov av den.