Rätt mat för att åldras långsammare

60463-happy-eating-senior-womanMånga är ute efter det där hemliga knepet eller receptet till att se yngre ut, för att åldras långsammare samt att se och känna sig pigg. Egentligen så behövs inget hemligt recept för detta utan det kan uppnås med ganska enkla medel. Osynlig kronisk inflammation gör att du åldras i förtid, och här följer tips på hur du slipper den med enkla förändringar.

Man kan säga att det mesta som kretsar kring att hålla sig ung, i realistiska mått mätta och utan operationer, handlar om att leva sunt långsiktigt. Att åldras långsammare och se yngre ut är de flestas dröm och det handlar om att ha kunskap, självdisciplin och att lära sig att stressa ner. Stressande moment i vardagen är något som faktiskt får oss att åldras snabbare, och för seniorer eller människor med medicinska tillstånd av olika slag kan en sådan enkel sak som att orka handla vara en svårighet. Därför är det perfekt att beställa hem färdiga matkassar istället för att ta sig besväret att åka och handla. På www.matkasseguiden.se finns olika kvalitativa matkassar för att man ska kunna jämföra innehåll och pris, det lätta sättet för att få hem det man verkligen vill ha!

Förläng livet och känn dig yngre

frukt

Det finns massor av saker man kan göra för att se yngre ut, men för att förlänga livet och faktiskt känns sig yngre på riktigt handlar det om att hålla sin kropp och sitt sinne i gott trim. Att motionera regelbundet är superviktigt, att sova ordentligt och även att känna ett inre lugn och inte stressa för mycket. Kosten är en avgörande del av att åldras långsammare och känna sig friskare. I Expressen kan man läsa om att man kan vinna upp hela 14 år åldersmässigt om man lever på rätt sätt. Det är självklart viktigt att veta hur man ska äta, men också hur man inte ska äta. Det man främst ska undvika är rökning, för mycket alkohol, övervikt, mycket stillasittande, högt blodsocker, fria syreradikaler och mat som vår kropp inte är gjord för att processa. Sådan livsstil kan leda till kronisk inflammation som gör oss trötta och får oss att åldras snabbare. Vad bör man äta mer av då? Man bör äta mycket frukt och grönsaker, bär och annan naturlig mat som är färgstark, då får man i sig tillräckligt med antioxidanter som bekämpar fria syreradikaler. Torkade och färska kryddor, baljväxter och fet fisk är också mat som är väldigt bra att äta ofta. Köttkonsumtionen bör man minska till att äta max 500 gram per vecka.

Bli piggare

Kaffe är en produkt som är känd för att göra dig pigg, men enligt en artikel i Aftonbladet kan kaffe faktiskt göra oss biologiskt yngre. Forskare har hittat ett sätt för att mäta den biologiska åldern genom ett blodprov, dessa prover har bland annat visat på att läskdrickande gör människor äldre medans en konsumtion på max tre koppar kaffe per dag faktiskt gör oss yngre. Det finns även andra livsmedel som bidrar till ett piggare liv, gurka, lime, grönkål, nötter, fisk, broccoli, frön och bönor är exempel på mat som är fullproppat med vitaminer, mineraler so får kroppen att åldras långsammare – speciellt om man äter dem råa.