Det är enkelt att börja spela innebandy

Innebandy är på väg att bli den nya folksporten. Antalet utövare ökar för varje säsong och uppmärksamheten i media ökar i motsvarande mån. Utvecklingen är inte särskilt förvånande, innebandy är en sport som är tillgänglig för alla samtidigt som vikten av att ha kul på plan alltid står i centrum.

Innebandy är en i sammanhanget ung sport som såg dagens ljus så sent som under 1980-talet. Idag är det en sport som växer i popularitet för varje år, både bland tjejer och killar och bland damer och män. Det är en sport som är tillgänglig för alla samtidigt som det är en sport där lekfullhet och artisteri alltid har varit en viktig del. Man har enkelt kul när man spelar innebandy.

2 innebandyklubborFå hjälp att välja klubba

För den som har bestämt sig att köpa en innebandyklubba är det en bra början att testa olika klubbor i den förening där man spelar. Att testa lagkamraternas klubbor är också något som brukar vara populärt.

När man väl funnit sin typ av klubba kan man bege sig till www.innebandybutiken.se där det finns kunnig personal som gärna ger tips och råd. De har dessutom ett stort urval och det finns något för alla åldrar, storlekar och plånböcker. Därefter är det bara att trycka på ”beställknappen” och göra beställningen, varefter klubban anländer med posten en eller ett par dagar senare. Därefter är det bara att bege sig till träningen med den nya innebandyklubban i handen.

Nödvändig utrustning för att börja spela innebandy

Det är enkelt att börja spela innebandy. Reglerna är okomplicerade och utrustningen är både enkel och billig. För att börja spela innebandy krävs följande utrustning:

  • t-shirt
  • shorts
  • skor för inomhusbruk
  • strumpor
  • innebandyklubba

De flesta har redan en t-shirt, ett par shorts, strumpor och ett par gympaskor hemma i garderoben. Det är kanske värre med innebandyklubban men detta är oftast inte några problem. För den som vill prova på innebandy i en förening har de flesta föreningar klubbor som är möjliga att låna. Det går därför utmärkt att testa på innebandy utan att först köpa en klubba.

Den som blir biten av innebandy efter att ha provat på ett par gånger bör köpa en egen klubba. Det är stor skillnad mellan olika klubbor och det är viktigt att klubban är anpassad till bland annat spelarens längd, vikt och styrka.