Fräsch hy genom sunt leverne

En vacker hy är allt när det kommer till att känna sig fräsch och snygg. Men hur får man det? Enligt vissa är det medfött att ha en bra hy, enligt andra kan man göra mycket själv för att få till den där lystern.

Ja, hur får man egentligen en snygg och fräsch hy? Det undrar nog en hel del unga, inte minst.

kvinna tjejI en artikel i Må Bra går det att läsa om de senaste rönen när det kommer till att hålla huden frisk, fläckfri och ung. Det är nämligen så att när huden åldras i förtid beror det endast till 20 procent på dina gener, resten handlar om hur du lever – alltså din livsstil. Detta visar också på att det är något du själv kan påverka. Den bästa medicinen mot rynkor, rodnader och påsar under ögonen är:

  • Rätt mat
  • Motion
  • Hudvård

Försök att leva sunt

Genom att leva sunt hjälper du kollagenet i huden att bevaras, något som håller huden fräsch och fast längre. Rök inte och ät en så välbalanserad kost nu kan. Se till att få tillräckligt med sömn och var väldigt försiktig med solen. Sola inte på ett överdrivet sätt och använd alltid solskydd, även på höst och vår. Solskydd är faktiskt det enda som bevisligen motverkar rynkor. Det är som nämnt även viktigt att motionera för att få igång blodcirkulationen i huden och samtidigt minska stresshormonet kortisol. Bästa träningen är löpning eller styrketräning och en framgångsfaktor är att träna tre timmar i veckan.

Andra budord när det kommer till bra hy är att inte stressa, att inte missbruka och därmed överanvända exfoliering, att inte dricka för mycket alkohol som ger svullna ögonlock, vidgade kärl och slapp hud.

Att massera ansiktet kan pigga upp trött och grå hud. Ansiktsmassage är stort i Asien och många japanskor hävdar att det är hemligheten bakom deras porslinshy – VR.com