Deffa kroppen med rätt kost

Oavsett om du snart ska tävla i bodybuilding eller fitness eller om du vill komma i riktigt fin form till beachen gäller det att deffa kroppen. För att få snygga, väldefinierade muskler krävs inte bara träning utan det gäller att följa rätt kostschema för att sänka fettprocenten i kroppen.

Många drömmer om synliga magrutor och en kropp där musklerna är synliga utan ett täckande lager av underhudsfett. För att mejsla fram en snygg muskeldefinition krävs en period av deff med rätt kost. De flesta som tränar mycket och jobbar har begränsat med tid och ork att planera ett optimalt kostschema på egen hand. Genom att ta hjälp av ett kostschema för deff slipper du använda din tid till att pussla ihop och näringsberäkna och kaloriberäkna ett eget kostschema.

Minska fettprocenten

För att få snygga magrutor krävs först och främst att du har tränat styrketräning och kommit upp i en viss muskelvolym. När det är dags att deffa kroppen för att uppnå synliga muskler gäller det att minska på kalorierna. Målet med att deffa är att bibehålla muskelmassan samtidigt som fettprocenten minskar. För att deffa krävs därför att du ligger på ett kaloriunderskott. Börja med att räkna ut hur många kalorier per dag som du behöver för att kunna minska i vikt. Tänk på att inte ligga för lågt eftersom risken då är stor att även muskelmassan kommer att minska. Ett kaloriunderskott på 500 kcal per dag är lagom.

Kostråd vid deff

Kom också ihåg att äta tillräckligt med protein för att inte förlora muskelmassa. Ungefär 2 till 2,5 gram protein per kilo kroppsvikt per dag är en bra riktnivå. Undvik socker, godis, snabba kolhydrater och läsk. Om du är sugen på något gott ibland finns det goda och nyttiga recept som dämpar sötsuget. Välj i första hand mat som mättar bra för att inte behöva bli hungrig. Ett tips är att äta mat som ska tuggas istället för att dricka mat i form av shakes och smoothies. Mat som ska tuggas brukar ge större mättnad än mat i flytande form. Dela upp maten på flera mål per dag, gärna fem till sju gånger och drick mycket vatten.