Hemligheterna bakom vacker hy avslöjade

Många avundas de som har vacker hy. Det känns om något medfött och de som har det bara har det. Men det finns vägar till att få en fin och sund hy, på flera olika sätt.

Kvinna_smink_masaraI Expressen kan vi läsa om hur man vid 25 års ålder ofta blir varse om sin egen dödlighet och börjar bry sig om sin hud, likväl som sin kropp. Man kanske blir noggrannare med att tvätta bort smink och att smörja in sitt ansikte morgon och kväll. Men de som fortfarande har lyster i hyn trots att de är över långt fyrtio, vad är deras hemlighet? I samma artikel tillfrågades ett antal kvinnor om vilka tips de har för att bevara sin hy strålande och slät. Resultatet blev litet olika men de flesta tycktes överens om att ha roligt, för hyn mår bättre om man också mår bra, sen är det en bra idé att försöka se till att göra en ansiktsbehandling i alla fall en gång i månaden, hemma eller hos en professionell – för att bli av med smuts och överflödigt fett. Andra råd är att skyla sig mot solen med keps eller hatt, att smörja in ansiktet efter att man tvättat det, både ansikte och kväll, det räcker med en billigare kräm.

Skönhet inifrån och utifrån

Sedan är det andra vettiga råd som att sova så mycket som du behöver för att bli utvilad, att använda solskyddsfaktor samt att äta och dricka nyttigt. Med hjälp av vatten får huden fukt som i sig gör den spänstigare och fylligare. Sist men inte minst är träning något som gör huden gott, såväl som resterande delar av kroppen och det psykiska välmåendet.

Något som många också använder sig av för att minska linjer och rynkor i ansiktet, är Botox. På FASS kan en läsa att detta medel inte bara funkar på just skönhetsbehandlingar utan är även ett läkemedel för migrän och andra symptom som muskelkramper. Det är lite av ett universalmedel alltså, och mäkta populärt inte minst i Hollywood men även mer och mer poppis runt om i Sverige.