Kompressionsstrumpan som blivit populär

Kompressionsstrumpa, eller stödstrumpan, har under det senaste året blivit allt mer populär oh nu borde alla tränings- och hälsomedvetna ha minst ett par i garderoben. Men varför? Jo, för att skapa rätt tryck i benen. 

strumpor.kläder.modeMånga är det som har en allt för ålderdomlig syn på stödstrumpor och verkligen behöver uppdatera sin bild. Visst, äldre och gravid ligger i täten för sådana strumpor då dem ger många fördelar, men dessa strumpor är för den breda massan. Detta då det nu finns så otroligt många olika varianter med både tryck, färg och form – se mer exempel här: http://stödstrumpor.se/. Ser man till idrottsvärlden, och främst inom löpning, så är det en strumpa man nu ser på var och varannan smart löpare skriver träningsexpertern Lena Törnroos. Varför dessa strumpor är så fantastiska är då de är sydda på ett visst sätt för att lyckas skapa ett tryck och med det få till en ökning av blodcirkulationen. Detta gör att benen känns mycket piggare – och man minskar även träningsvärken och kan återhämta sig snabbare. Ett annat plus är att man även minskar risken för att åka på skavsår och blåsor.

Den trendiga strumpan

Även Göteborgsposten skriver om hur stödstrumpan blommat ur och nu blir allt mer populär. I tidigare stycke talade vi mycket om sport och löpning, men denna strumpa kan man även som ung använda med fördel om man står mycket i sitt arbete eller om man ska flyga långt. Det finns även strumpor som riktar sig till män och deras strävan att nå högre i karriären. Om detta kanske man mest ska skratta, för varför skulle män behöva speciella strumpor och inte kvinnor som har höga ambitioner? Oavsett varför man väljer dessa strumpor ska man tänka på syftet samt att kontrollera trycket innan.